Foto: Tineke

Wintervoorspelling 2020-2021 Meer winter dan de afgelopen winter. Op natuurijs!

30 november 2020 - 06:33

Mijn wintervoorspelling: Meer winter dan de afgelopen winter. Op natuurijs!

Elk jaar kom ik met een wintervoorspelling. Mijn definitieve voorspelling publiceer ik op 30 november of 1 december, omdat op 1 december de meteorologische winter begint. De voorspelling wordt gedurende de wintermaanden niet meer bijgesteld en blijft leesbaar staan op mijn site. Ik ga ervan uit dat het de komende winter meer winter wordt dan de afgelopen winter.

Mijn wintervoorspelling voor de komende winter 2020-2021 gaat uit van meer winterweer dan de afgelopen winter. Dus gaan wij op natuurijs schaatsen en langer dan twee of drie dagen. Het kan weleens een vreemde winter worden die niet echt weet wat ie wil. Met kwakkelweer en mogelijk warmte, maar aan de andere kant ook één of meer perioden met de echte winterkou. Koning Winter kan in december al gaan opspelen. De kans op een periode met echt winterweer lijkt mij ook weggelegd voor januari en vooral voor februari. Verder wordt het een winter met overlast door winterse omstandigheden zoals sneeuw, wind en ijzel. Maar ook overlast door niet-winterse omstandigheden. Mist, regen en stormweer horen ook in deze winter thuis. Gemiddeld een normale wintertemperatuur tot (te) koud. 


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.