Foto: Willem van Nunen

Waarschuwing: Zware windstoten tot in kracht 10 of 11

10 maart 2021 - 22:06

​​​​​​​De stormdepressie ‘Evert’ zal niet alleen vanavond en vannacht bepalend zijn voor het weerbeeld, maar nog meer morgen overdag. Deze depressie zorgt vannacht voor een harde zuid tot zuidwestenwind en in de kustgebieden windstoten tot in kracht 9. Morgenochtend en deels in de middag zal de wind toenemen. Het verwachtte tijdschema van het stormachtige weer voor morgen, donderdag 11 maart. De windrichting is overheersend zuidwest.

06.00 uur: Langs de hele Zeeuwse- en Hollandse kust en het noordwestelijk Waddengebied windkracht 8 of 9. Met windstoten maximaal in kracht 10.

10.00 uur: De hele Nederlandse kust en het noordwestelijk Waddengebied windkracht 8 of 9 met windstoten in kracht 10 of mogelijk in kracht 11.

12.00-15.00 uur: Alle kustgebieden, het Waddengebied, het noordelijke deel van het IJsselmeer en het noordwesten van Friesland windkracht 8 of 9 met windstoten in kracht 10 of tot in kracht 11. Tijdens deze periode ook landinwaarts zware tot zeer zware windstoten in kracht 9 en 10.

15.00 uur. In de kustgebieden afnemende windsnelheden naar windkracht 6 of 7.

17.00 uur: Op de windruiming naar het westen tot zuidwesten op de westkust nog windstoten in kracht 7 of  8 en op de Wadden, Friesland en Groningen windkracht 9. Daarna geleidelijk overgang naar een geregeld krachtige tot harde wind aan zee en op het IJsselmeer. Boven land vrij krachtig, kracht 5. Vrijdag en zaterdag aanhoudend onstuimig met een harde tot soms stormachtige zuidwester.


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.