Foto: Toon Boons

Volgende week kouder!

12 maart 2021 - 10:34

Dit weekend verloopt nog ruig, maar de stormdepressie ‘Evert’ is na zondag wel uitgewerkt. We zien vaker in de winter en het vroege voorjaar dat na een dergelijke stormdepressie een hogedrukgebied het overneemt. Dat lijkt nu ook te gebeuren, maar dan wel met een kouder weertype.

Maandag gaat de wind naar het noordwesten en dinsdag lijkt bij ons een dag te worden met een noord tot noordwestenwind. Er is kans op een bui of een buitje. Het wordt kouder en in de nacht van dinsdag op woensdag nog een buitje en +1 of +2 graden. Op plaatsen kans op grondvorst.
Belangrijk is ook de temperatuur in de bovenlucht en die bovenlucht wordt in de nacht van dinsdag op woensdag al flink koud. Het is niet uitgesloten dat de buitjes van dinsdag en die in de nacht naar woensdag natte sneeuw en hagel kunnen afleveren. Het is per slot van rekening maart. In de nacht van woensdag 17 maart naar donderdag 18 maart komt het op plaatsen tot wat lichte vorst van -1 of -2 graden en op de meeste plaatsen tot grondvorst.


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.