Foto: Henk Luntz

Veel regen, wateroverlast, zware spitsen

7 juli 2020 - 19:43

Vanavond en vannacht valt er flink wat regen. Het noorden en met name het Waddengebied krijgt daar wat minder van mee. Morgenochtend regent het eerst nog bijna overal. Vanuit het noorden wordt het meer en meer droog. Het zuiden houdt de gehele dag regen of lichte regen. De regen breidt zich overdag uit richting het noorden, maar het (meest actieve) regengebied zal het noorden niet bereiken. Vooral in het zuiden en zuidwesten regent het periodiek zwaar. Donderdag overdag zwakt het regengebied af en wint het droge weer vanuit het noorden terrein.

Wateroverlast: vanaf vannacht tot en met de nacht van woensdag op donderdag kan er wateroverlast voorkomen. Met name in het zuiden en zuidwesten valt, zoals het nu lijkt, heel veel regen. 

Spitsen: Het wordt woensdag een zware ochtendspits. In de avondspits heeft vooral het zuiden, midden en westen het zwaar.

Ex-tropische storm ‘Edouard': Het is nog maar de vraag wat er van de ex-tropische storm ‘Edouard’ overblijft. Nog altijd komt de depressie van donderdag op vrijdag en op vrijdag bij ons te liggen of over ons land op noordoostelijke koers. Het kan nog altijd uitdraaien op een zomerstorm maar, en daar ga ik vooralsnog vanuit, het kan ook vrij rustig blijven. Wel verwacht ik buien, mogelijk fikse buien.


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.