Foto: https://unsplash.com/photos/3OR-XFzKSBo

Op zoek naar het noorderlicht tijdens een reis in Alaska

15 juni 2021 - 12:38

​​​​​​​Veel mensen dromen ervan het fascinerende schouwspel dat het noorderlicht is tenminste een keer in hun leven te zien. Een van de plaatsen waar u het geluk kunt hebben getuige te zijn van dit spectaculaire natuurverschijnsel is Alaska, de grootste staat van de VS, gelegen in het noordwestelijke puntje van het Noord-Amerikaanse continent, maar het noorderlicht is ook in Canada te zien. 

De beste bestemmingen om het noorderlicht te zien

Het noorderlicht (aurora borealis), ook wel poollicht (aurora australis) genoemd, is vaak te zien als lichtbanden of lichtbundels die aan de hemel verschijnen en die verschillende kleuren en vormen aannemen. De kleur van het noorderlicht is meestal groen of blauw, soms rood, en de vorm is zeer verschillend. Plaatsen waar dit natuurspektakel te zien is zijn Denemarken, Groenland, IJsland, Noorwegen, Rusland Zweden, Canada, Finland en de Verenigde Staten van Amerika. Aangezien het noorderlicht het best te zien is op een plek zonder lichtvervuiling, zijn de uitgestrekte vlaktes van Alaska perfect. 

Voor een reis naar de Verenigde Staten is een visum of ESTA nodig. Het overgrote deel van de Europese reizigers kan een ESTA aanvragen https://estavs.nl/aanvragen Deze reistoestemming geeft de houder ervan het recht om zonder visum per vliegtuig naar de Verenigde Staten van Amerika te reizen.

 

Het noorderlicht in Alaska, VS

Een van de plaatsen in Alaska waar men de meeste kans heeft om het noorderlicht te zien is Fairbanks, de op één na grootste stad van Alaska. In de omgeving van deze stad is het noorderlicht gemiddeld meer dan 200 dagen per jaar te zien. Zoals eerder gezegd, is het noorderlicht het best te zien als er geen lichtvervuiling is. Wie naar Alaska reist op zoek naar het noorderlicht doet er goed aan de reis te plannen tussen augustus en april, aangezien het noorderlicht ‘s nachts moet worden waargenomen en het in deze maanden het langst donker is. Andere plaatsen in Alaska waar men een goede kans heeft dit natuurverschijnsel te zien zijn in Denali National Park en in Anchorage, de grootste stad van Alaska. 

 

Het noorderlicht in Canada

Ook Canada kan een geschikte bestemming zijn voor wie het noorderlicht wil zien. Als u naar dit land met zijn adembenemend mooie natuurlandschappen reist om het noorderlicht te zien, doet u er goed aan een reis te plannen naar het noordelijke deel van Canada, zoals Yukon.

Whitehorse, de hoofdstad van de provincie Yukon, is een perfecte bestemming voor reizigers die het noorderlicht willen zien. Op zo’n 28 kilometer van deze stad bevinden zich de Takhini Hot Springs, waar men de unieke mogelijkheid heeft het noorderlicht te bewonderen vanuit een warmwaterbron. 

 

Het aanvragen van de juiste reistoestemming

Zowel voor een reis naar de Verenigde Staten van Amerika als voor een reis naar Canada is een reistoestemming nodig. De reistoestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te vliegen is het ESTA, terwijl men voor een reis naar Canada per vliegtuig een eTA Canada nodig heeft. Beide reistoestemmingen kunnen gemakkelijk online worden aangevraagd https://visumbuitenland.nl/amerika/esta-betekenis

Het ESTA heeft een totale geldigheidsduur van 2 jaar en kan in die periode gebruikt worden voor een onbeperkt aantal reizen naar de Verenigde Staten. Elk verblijf in de VS mag maximaal 90 aaneengesloten dagen duren. Als men aan alle voorwaarden voldoet die verbonden zijn aan het gebruik van deze reistoestemming, kan het ESTA in enkele minuten worden aangevraagd door middel van een online aanvraagformulier 

Het eTA Canada is een reistoestemming die vergelijkbaar is met het ESTA, maar dan om zonder visum naar Canada te vliegen. Ook het eTA Canada kan gemakkelijk en snel online worden aangevraagd https://visumbuitenland.nl/canadaHet eTA is 5 jaar geldig. Gedurende deze geldigheidsperiode mag men een onbeperkt aantal keer naar Canada reizen, maar elk verblijf in Canada mag maximaal 6 aaneengesloten maanden duren.

Aangezien zowel het ESTA als het eTA een lange geldigheidsduur hebben en voor meerdere reizen kunnen worden gebruikt, bieden ze de mogelijkheid om nog een reis te maken als het niet gelukt is het noorderlicht te zien tijdens uw eerste reis. 

 


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.