Foto: Piet Vinken

Koude nacht en begin lente

19 maart 2021 - 09:08

Verkeerswaarschuwing: Vanavond, vannacht en morgenochtend plaatselijk glad. Er kan mist en dichte mist voorkomen.

We staan voor een koude nacht met lange tijd vrij helder weer. Het komt tot lichte vorst van rond -1 tot -3 graden met daarbij grondvorst van ongeveer -3 tot -6 graden. In het noordoosten en oosten lichte vorst van -3 of -4 graden. Misschien zelfs -5 graden. In deze gebieden komt grondvorst voor van ongeveer -6 tot -8 graden of nog een graad lager. In het Waddengebied en de westelijke kustgebieden gaat de temperatuur terug naar 0 tot +2 graden met grondvorst tussen 0 en -4 graden. Later vannacht zorgt meer bewolking voor wat minder koud weer.

Morgen is het de eerste dag van de astronomische lente. De lente volgens onze kalender. Het is morgen nog een vrij koude dag. Volgende week komen we overdag meer en meer in de dubbele cijfers uit met op dinsdag of woensdag ongeveer 11 of 12 graden. Dit wil niet zeggen dat er tijdens heldere nachten geen kans meer is op grondvorst. Dat kan nog allemaal.

De lente kan het voorlopig wel eens moeilijk krijgen om met een langdurig warmere periode te komen. Het koude(re) weer kan de eerste tijd weleens vaak terugkomen.

 


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.