Foto: Marinette Raaijmakers

Klassieke dooi-inval met (zware) ijzel tijdens de ochtendspits

14 februari 2021 - 13:03

Deze winterperiode heeft aangetoond dat het nog altijd winter kan worden. De laatste keer was de late winter van eind februari en begin maart 2018. Met die ijzig koude wind. Ik schreef op 3 februari in mijn blog dat het een klassieke kou- inval zou worden. Nu heb ik het over een klassieke dooi-inval. 

Vanavond en vannacht gaar de temperatuur nog terug naar -1 tot -3 graden. In het zuidwesten blijft de temperatuur al 1 of 2 graden in de plus. Vroeger of later vannacht begint de dooi-inval met eerst wat sneeuw, regen en de vorming van ijzel. Het eerst in het westen en zuidwesten. In de loop van de nacht en morgenochtend vroeg volgt de rest van ons land met wat sneeuw, regen en ijzel. Een lange periode van (zware) ijzel, vooral in het oosten en noorden. Ook het midden van ons land kan een flinke periode met ijzel verwachten. In het westen en zuiden lopen de temperaturen vrij vlot op.  Later in de ochtend en in de middag wint het droge weer vanuit het zuidwesten terrein. De temperaturen lopen morgen op naar 5 tot 7 graden. In het noorden en oosten 3 of 4 graden.

Verkeerswaarschuwing: later vannacht en morgen overdag zware ijzel en gladheid. Het wordt dan ook een zware ochtendspits.


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.