Foto: Anje Palland

Eind volgende week de echte winter?

29 januari 2021 - 08:28

Het ziet er naar uit dat de echte winter eind volgende week en in of na het volgende weekend meer kans gaat maken. Hogedruk vanaf IJsland tot over Scandinavië en lagedruk boven het zuiden van Europa. Een oost tot noordoostelijke stroming samen met een flink koude bovenlucht.

Het wordt dit weekend ook een winterweekend met eerst regionaal kans op sneeuw en in de nachten lichte vorst. Toch ook zijn er verschillen in ons land. In het noorden dit weekend het koudere weer en de grotere kans op sneeuw. Het oosten schuift morgen ook aan als het om de lagere nachttemperaturen gaat. De oost tot noordoostenwind maakt het vannacht en morgen gevoelsmatig ook flink kouder en dus kan de gevoelstemperatuur uit de kast gehaald worden.
De echt koudere lucht wint vanavond en morgen vanuit het noordoosten terrein en kan later vandaag vanuit het oosten en noordoosten voor sneeuw of natte sneeuw zorgen. Voor het Waddengebied verwacht ik later vanavond en vannacht sneeuwbuien vanaf de Noordzee. Deze buien kunnen op de Waddeneilanden en mogelijk in het noordelijke kustgebied best eens voor een witte wereld gaan zorgen.

Verkeerswaarschuwing: vandaag in het noorden en vooral in noordoosten een toenemende kans op gladheid. Dit geldt vannacht en morgenochtend voor bijna het hele land. Verder dit weekend in de avonden, nachten en in de
ochtenden overal kans op gladheid. Het wordt autoruiten krabben en mooie plaatjes maken van wit berijpte omgeving.


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.