Foto: Willem van Nunen

Eerst gladheid, daarna storm (windstoten in kracht 11)

25 december 2020 - 19:27

Het wordt wat weer betreft een weekend met gladheid en daarna stormweer met zware tot zeer zware windstoten in kracht 9 tot in kracht 11. Er gaat veel regen vallen.

Vanavond en vannacht flinke opklaringen met vooral landinwaarts een graad vorst en vrijwel overal vorst aan de grond. Dus kans op gladheid. Die gladheidskans geldt ook voor tijdens de winterse buien die vooral de kustprovincies en de kustgebieden aandoen. In de kustgebieden en op de Wadden ligt de temperatuur ruim boven nul.

Morgen lopen de temperaturen op. De wind neemt morgen overdag al toe, maar zal later in de avond en nacht toenemen tot krachtig of hard uit zuid tot zuidwest. Windstoten in kracht 8 of 9. In de kustgebieden en in het Waddengebied komt stormkracht 9 te staan met windstoten in kracht 10. Dit gaat samen met regen.

Zondag volgt met in de ochtend nog storm(achtig) weer en windstoten in kracht 8 of 9. Kustgebieden, Wadden en IJsselmeer windstoten in kracht 10 of mogelijk in kracht 11 op de Wadden (zware tot zeer zware windstoten). Later op de dag wordt het rustiger. 


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.