Foto: Toon Boons

De sneeuw komt, de vorst ook en een harde wind

6 februari 2021 - 09:17

Vanmorgen vanuit het zuidoosten regen en lichte regen, eerst wat buiig. In het noorden sneeuw en mogelijk eerst plaatselijk wat ijzel en een daling van de temperatuur naar onder nul. Elders nog 3 tot 8 graden.

Vanmiddag wat regen en later op meer plaatsen sneeuw. In het noorden wat sneeuw. In het noorden temperaturen dalend rond -1 of -2 graden.  Elders ook een daling van de temperatuur. 

De wind komt vandaag uit oost tot noordoost en is matig tot vrij krachtig met landinwaarts windstoten in kracht 6 of 7. In het Waddengebied staat een harde wind met windstoten in kracht 8 .

Vanavond en vannacht gaan we overal over op sneeuw en matige sneeuwval. In het noorden wat lichte sneeuw. In het zuiden kans op ijzel. Temperaturen dalend naar -3 of -4 graden in het noorden en oosten tot 0 in het zuiden van Limburg.

Vanavond en vannacht in de kustgebieden, het IJsselmeergebied en in het Waddengebied een harde wind uit oost tot noordoost met windstoten in kracht 8 of 9. Landinwaarts een matige tot krachtige wind en windstoten in kracht 6 of 7.

Morgen overal sneeuw, in het noorden lichte sneeuw met -1 tot -4 graden. In het zuiden ook wat regen en -1 tot +1 graden. Kustgebieden, IJsselmeergebied en  Waddengebied een harde wind uit oost tot noordoost met windstoten in kracht 8 of 9. Landinwaarts een matige tot krachtige wind en windstoten in kracht 6 of 7.

De harde wind zorgt samen met sneeuw voor sneeuwduinen. Door sneeuw kan het zicht matig of slecht zijn. Kans op gladheid. Een lage gevoelstemperatuur, morgen overdag ongeveer tussen -8 en -17 graden. In de nacht -16 tot -23 graden. 

De komende week een winterweek met overdag meest lichte vorst en in de nachten matige vorst, mogelijk op plaatsen strenge vorst, maar dan moeten de weersomstandigheden wel ideaal zijn. 


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.